Recycle cyclus

Sinds 1990, is het recycleprogramma van Derbigum uniek en sectorbepalend. Op die manier komt Derbigum tegemoet aan zijn ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid en toont het zich voorvechter van de circulaire economie.

Om onze impact op het milieu te minimaliseren moeten we dezelfde producten langer gebruiken. Net dat hebben we bij Derbigum goed begrepen. Onze dakmembranen hebben al een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar, maar er is meer: we maken nieuwe daken van oude dakmembranen, door middel van een uniek recycleproces. Die nieuwe membranen, zoals Derbigum NT, zijn op hun beurt, net als onze andere membranen, 100% recyclebaar. Zo sluiten we letterlijk de hele cirkel.

Noem ons gerust voortrekkers. Want hoe meer wij recyclen en hergebruiken, hoe groter onze positieve bijdrage aan het milieu.

Hoe recyclen we dakmembranen?

Onze recycle-cyclus

“Ons doel is het bereiken van een volledige circulaire aanpak”

– John Poppelaars, Directeur Derbigum Nederland

Derbigum is milieuvriendelijk
en duurzaam

  • Sinds 1990 recycled Derbigum platte bitumineuze daken. Elke kilogram recyclebaar membraan wordt verwerkt tot opnieuw 1 kilogram Derbitumen®, de grondstof die gebruikt wordt als belangrijkste component voor de productie van een gerecyclede rol Derbigum NT bovenlaag en Derbicoat NT onderlaag.

  • Om de capaciteit van recyclen te vergroten, startte Derbigum in 2010 met een eigen terugnamesysteem voor snijresten via de distributeurs.

  • Nog geen 10 jaar later, in 2019, investeerden we in de bouw van een nog efficiëntere productielijn én in een derde recycle-eenheid.

  • De cijfers spreken voor zich: sinds 2021 recycleden we al 30.000 ton bitumen, een besparing van 15.000 ton CO2 ofwel 42 miljoen liter aardolie!

    Om nog een stap verder te gaan geven: via het Terugnamecertificaat nemen we bij elk opgeleverd Derbigum-dak van minimum 1.500 m2 terug, om te recyclen en te hergebruiken na de levenscyclus.

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen uw gebouw onder alle weersomstandigheden.

Vind een erkende Derbigum verwerker bij u in de buurt.

Zij dragen bij tot de circulaire economie