Dakdekkers, we need you!

De productie van Derbitumen is natuurlijk alleen mogelijk wanneer er effectief oude bitumen dakbanen en andere snijresten zijn om te recyclen. Daarom rekent Derbigum ook op de bijdragen van zijn plaatsers en klanten. Heel gemakkelijk! Alles begint dus met een juiste mindset en het nemen van verantwoordelijkheid.

Verzamelen snijresten

Onze erkende Derbigum verwerkers starten met de eerste stap van ons productieproces. Zij verzamelen snijresten die we samen met productieresten en oude sloopdaken gebruiken voor het maken van Derbitumen.

Wist u dat bij het plaatsen van dakbanen er wel tot 10% snijresten overblijven? Deze zijn zuiver van aard en ideaal voor recycling!

Sorteren snijresten

Verzamel alleen zuivere bitumen snijresten in de daarvoor bestemde bigbag. Zo draagt u actief bij tot de circulaire economie en vermijdt u extra kosten voor de verwerking van uw afval.

Zuivere bitumen snijresten

Geen ander dak afval
Geen EPDM
Geen PVC

Oude dakbanen

Oude bitumen dakbanen worden aan het einde van hun levensduur gerecycled tot een nieuwe basisgrondstof. Benieuwd hoe dit te werk gaat? Bekijk de video voor meer informatie.

De Derbigum community

Door uw engagement voor circulariteit en de bescherming van het milieu van de daken te roepen, toont u aan potentiƫle klanten, bouweigenaren en architecten dat uw bedrijf futureproof is. Duurzaamheid is en wordt een niet-te-onderschatten keuze.

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen uw gebouw onder alle weeromstandigheden

Vind een erkende Derbigum verwerker bij u in de buurt

Zij dragen bij tot de circulaire economie