Onze circulaire en duurzame daken

De eenvoudigste manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is door de levensduur van onze producten te maximaliseren en anderzijds bitumen te recyclen tot nieuwe grondstof. Op het eerste zicht lijkt bitumen en ecologie nochtans weinig gemeen te hebben. Toch is er een direct verband. Want hoewel bitumen een product is op basis van aardolie, is het de meest ecologische oplossing voor het waterdicht maken van platte daken. Derbigum dakbanen hebben immers een bewezen levensduur van minimaal 40 jaar. Daarna kunnen ze nog makkelijk worden herlaagd met een nieuwe Derbigum toplaag en zo de volgende 40 jaar zorgeloos tegemoet zien. Daarnaast zijn Derbigum dakbanen ook nog eens 100% recyclebaar tot hoogkwalitatieve grondstof voor nieuwe dakbanen.

Een standaard plat dak bestaat uit een onderlaag en een toplaag. De waterdichtingsmembranen in ons NT-gamma bevatten minstens 25% recyclaat en we onderzoeken hoe we dit verder kunnen blijven verhogen. Hoe meer we inzamelen en recycleren, hoe meer recyclaat-grondstof (Derbitumen®) we in onze producten kunnen verwerken. Zelfs onze Derbigum wapeningen op basis van glasvlies en polyester zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal.

Bereken uw milieuvoordeel

Dankzij ons circulair programma zijn we in staat om drie producten te ontwikkelen die recyclaat bevatten. Hiermee leveren we dezelfde kwaliteit, terwijl we onze CO2-uitstoot gevoelig verminderen.

DERBIGUM NT
DERBICOAT NT

The equivalent environmental benefit in CO2 :
174
kg CO2
1241
5

Derbigum NT

Derbigum NT is een bitumineuze toplaag die past in het geheel van ecologische NT-daken en is ontworpen volgens de circulaire economie. Deze dakbaan is 100% recyclebaar.

Voor meer info, lees meer over Derbigum NT

25%
30%

Derbicoat NT

Derbicoat NT is een bitumineuze onderlaag die past in het geheel van ecologische NT-daken en is ontworpen volgens de circulaire economie.

Derbicoat NT, Derbibond en Derbigum NT zijn voor de dakenbranche de meest ecologische producten welke beschikbaar zijn voor een tweelaagse bitumineuze dakopbouw.

Voor meer info, lees meer over Derbicoat NT.

Ontdek al
onze systemen

Derbigum waterdichtingsmembranen beschermen uw gebouw onder alle weeromstandigheden

Vind een erkende Derbigum verwerker bij u in de buurt

Zij dragen bij tot de circulaire economie