Derbigum en certificaten

Voor daken voorzien van een Derbigum NT dakbedekking geproduceerd met een Derbitumen ontvangt u een CO2 -reductie certificaat. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om de CO2 -reductie van uw dak(en) mee te nemen in bijvoorbeeld een compleet CO2 besparingsproces.

Dit certificaat wordt in eigen beheer uitgegeven en is geaccordeerd door Price Waterhouse Coopers

Certificaat CO2 reductie

Zowel sloopdaken als het gratis opgehaalde snijafval worden gerecycled en hergebruikt in het productieproces van de Derbigum NT producten. Hiermee behoort Derbigum NT tot de meest duurzame milieukeuze die er op het gebied van dakbedekking te kiezen is.

Om dit te staven heeft Derbigum opdracht verstrekt aan Nibe, om de Derbigum NT middels een LCA te toetsen op haar impact op het milieu in vergelijk met andere dakbedekking producten.

DUBOKEUR Certificaat Derbigum NT

‘Derbigum NT behoort vanuit milieuoverweging tot de milieutechnische top en verdient daarom de DUBOKEUR. Derbigum NT scoort allerleerst goed doordat de materialen een lange levensduur hebben van 40 jaar, maar met name door het hoge percentage gerecyclede content. Iets wat zij weten te realiseren door hun eigen hoogwaardig recyclingsysteem.’

Milieuclassificatie groep 1 oftewel de laagste schaduwkosten (MKI) en dus de beste score in de MPG (Milieu Prestatie Gebouwen).

Milieubeoordeling Nibe